Direktlänk till inlägg 13 mars 2015
Vildsvinsfilé med grillade grönsaker och cremé fraiche med rostad lök
Till denna underbara rätt passar ett gott vin, exempelvis Chianti Classico Riserva.
Ingredienser:
800 g. vildsvinsfilé
1 zucchini
1 aubergine
1 paprika och en knippe sparris
Marinad
2 dl olivolja
1 dl soja
1 dl chilisås
3-4 klyftor vitlök
salt, peppar
Vitlökscreme
1 vitlök
1 burk creme fraiche
salt, peppar
Så här gör du:
Marinera köttet i en plastpåse eller bunke, ju längre desto bättre.
Grilla tills köttet är rosa och pensla det under tiden med marinaden. Skär zucchinin och aubergineni 1/2 cm tjocka skivor på längden. Pensla med olivolja. Grilla skivorna 1-2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
Skär av sparrisens nedre del och grilla tillsammans med paprikan. Rosta vitlöken i ugn eller grilla den hel inslagen i aluminiumfolie tills vitlöksklyftorna är mjuka. Mosa och rör ihop med creme fraichen, salta och peppra.
Lycka till!
Österrike har tidigare varit mest kända för sina vita viner men har på senaste tiden även börjat producera riktigt bra röda viner! Jag är mest förtjust i de biologiskt odlade vinerna och de så kallade naturvinerna. Här kan du läsa mer om vad et...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
|||
16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|